Spuitwerk | Latex / Lak

Spuitwerk (lak) | Binnen & Interieur

Met onze ‘airless’ spuitmachine spuiten wij ook houten onderdelen zoals deurposten, deuren, kozijnen en trappen. Het voorwerk zoals ontvetten, schuren, plamuren en kitten doen we met de hand maar de grondverf en de lak kunnen we dan met de spuitmachine aanbrengen. Het voordeel is dat we bij grotere klussen sneller kunnen werken. Tevens is de afwerking vaak net wat strakker dan het aanbrengen van verf met de hand. Zeker bij water gedragen lakken die voor ons verplicht zijn om binnen te verwerken.

Daarnaast kunnen wij ook keukenfronten, keukenkasten, meubels en deuren voor u spuiten. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen wij dit op de locatie zelf doen of in onze werkplaats. Dan nemen we de onderdelen mee, bewerken ze en brengen / monteren ze weer bij u thuis.
Voor het spuiten gebruiken we grondverven en lakken die speciaal zijn geschikt voor de spuitmachine en dikker gespoten kunnen worden. Hiermee bereiken we een egale en een sterke afwerking. Uiteraard kunnen we iedere kleur voor u aanbrengen.

Spuitwerk (latex) | Wanden & Plafonds

Wij gebruiken in veel voorkomende situaties onze airless spuitmachine om wanden en plafonds met latex te spuiten. Dit heeft als voordeel dat het op grotere klussen sneller werkt. Er wordt vaak gesproken over een mooiere en egalere afwerking maar dat kunnen wij ook met de hand bereiken.

Het voordeel zit hem in de snelheid als het gaat om een groter aantal m2. Om dit voordeel te behalen is het dan gewenst om wanden en plafonds in de zelfde kleur te spuiten. Eventuele contrastkleuren worden dan met de hand of ( afhankelijk van het aantal m2 ) met de spuitmachine aangebracht.

De voorbereiding bij het spuiten zit hem in het afplakken, eventueel voorstrijken van nieuw stucwerk en het kitten van hoeken en naden. Wij behandelen hoeken handmatig met de kwast waarna we de  ondergronden in een snel tempo voor u spuiten.

Met deze machine kunnen we diverse soorten, kwaliteiten en kleuren latex voor u spuiten. Dit doen we in woningen, bedrijfspanden, winkels en parkeergarages. In winkels en parkeergarages kunnen we bovenliggende leidingen gewoon voor u mee spuiten.